sau1.jpg

Mat og drikke

 
 

Festivalmenyen på Stokkøya Festival består i hovedsak av ureist mat fra Stokkøya og Åfjord. All festivalmaten lages fra bunnen av med ferske råvarer og stor kjærlighet for god mat og drikke.

Stokkøya er verdenskjent for sine fantastiske blåskjell, og fåtallet reiser fra Stokkøya uten å ha prøvd en god porsjon. Blåskjellene får vi levert av Norgeskjell som har sin produksjon i Åfjord. Disse blåskjellene er superferske, og også store og utrolig god på smak! Stokkøy Bakeri står for produksjon av all brødbakst, og villsau fra Troningen Gård er hovedingrediens i en av middags-rettene. 

All mat lages på stedet og fra bunnen av, som ikke bare gjør maten fersk og full av gode smaker, i tillegg sparer vi oss for mye unødvendig plast og emballasje. Maten får du servert på spiselige tallerkener og skåler. Vi har flere barer, der du får kjøpt varm og kald drikke, også her basert på lokale råvarer.

Våre bartendere og sommelierer deler gjerne av sin kunnskap og guider deg gjennom våre spennende menyer. 

 

PÅ FESTIVALOMRÅDET

Foto: Maiken Paulsen

Foto: Maiken Paulsen

4.jpg

Bygdebaren

Festivalens største utsalg for mat og drikke som ligger rett mellom scenene som serverer lunsj og middag samt drikke. Sturla og gjengen fra Stokkøy Bryggeri har en egen avdeling hvor de byr på lokalt brygg i mange varianter og gode historier.

Meny:

 • Blåskjell fra Norgeskjell – Hvitvin, urter, kokosmelk, brød fra Stokkøy Bakeri m/aioli fra Strandbaren.
 • Lammegryte med villsau fra Troningen gård, med brød fra Stokkøy Bakeri.
 • Grilla sandwich på hvetebrød fra Stokkøy Bakeri med cheddar, skinke og dijonsennep.
 • Grilla sandwich på hvetebrød fra Stokkøy Bakeri med Høvding Sverre Ung, Norvegia og pesto.

Åpningstider: Fredag kl 14.00 / Lørdag kl 12.30 - 02.00 (Middag fram til 22.00)

Åfjordpizza

Vi rigger til skikkelige steinovner og pizzakokk Hassan(som deltok i VM i pizzabaking i 2014!) og Lrs byr på Åfjordspizza med deilig lokal topping.

Meny:

 • Steinovnsbakt pizza med rømmesaus, blåskjell fra Norgesskjell, grønnkål, fennikel, løk, hvitløk, ost.
 • Steinovnsbakt pizza med ost og kalvesalami fra Humstad Gård.

Åpningstider: Fredag kl 14.00 / Lørdag kl 12.30 – 23.00

Flow Food Vegetar

Sunn, smakfull og grønn mat på sitt beste!  Flow Food sine grønne produkter kommer fra klare vann og fruktbar jord. I maten bruker de ulike typer tang, som også er fremtidens protein! Richard og Martin og gjengen bak Flow Food sørger for festivalens vegetariske/vegan tilbud er på topp! Åpent fra tidlig til seint.

Meny:

 • Middagstallerken med kokt urkorn fra Mehusgården Øvre med vårløk og persille,  Kimchibowl med kinakål, reddik, hvitløk, byggmiso, chilikrydder og eplesidereddik, stekt Flowmince med butare og grønnkåls crisp, lefsebit og iste.
 • FlowBurger av Flowmince (rotgrønnsaker, sukkertare, havremel) , surdeigsbrød, hjertesalat, vegansk majones,  og Harissadressing
 • Hjemmebrygga iste med mynte og ingefær
 • Kombucha fra Sjåk
 • Eplemost fra Eggegård

Åpningstider:  Fredag kl 14.00 / Lørdag kl 12.30 – 02.00

 

Dromedar Kaffebar

Dromedar Kaffebar tar med seg kaffemaskin og noen av sine flinkeste folk til å servere rykende fersk kaffe, kaffedrikker (også kalt bykaffe) og ferske kaffebrød.

Meny:

 • Svart Kaffe, Espresso, Cappuccino, Iskaffe etc.
 • Kanelsnurr fra Stokkøy Bakeri.
 • Kardemommeknute fra Stokkøy Bakeri.
 • Glutenfri Brownie fra Dromedarbakeriet.

Åpningstider: Fredag kl 14.00 / Lørdag kl 12.30 – 02.00

Horisonten Cocktailbar

Oppe i andre etasje i Bygdeboksen finner du Horisonten Cocktailbar. Baren har alle rettigheter og alle cocktails er laget fra bunnen av med lokale råvarer. Vi nevner tindved, blåskjell og rabarbra, med ekstra utsikt på kjøpet. Cocktail-meny er utarbeidet av Terje Bjørndahl, som også vil servere deg i baren. Horisonten Cocktailbar har 20 års aldersgrense.

Åpningstider: Fredag og lørdag kl 17.00 – 02.00

Sannheten Vinbar

I det blå rommet i Bygdeboksen finner du festivalens egen vinbar. Her byr vi på et ekstra stort utvalg av vin og musserende, og du får servert den i stettglass som kan nytes på den store terrassen med utsikt mot Linesøya og havet. Sommelier i Strandbaren Joachim Stokke-Bakken tar godt i mot deg, og byr på sin kunnskap. Denne helga har han også teamet opp med vinekspertene Chiara og Veslemøy fra Mostue. I Sannheten Vinbar får du også servert ost- og spekefat med lokale oster og spekemat.

Åpningstider: Fredag kl 14.00 / Lørdag kl 12.30 – 02.00

drink.jpg
saft.jpg
 

PÅ CAMPOMRÅDET

Strandbaren

Strandbaren ble åpnet i 2006 opprinnelig som et skur på stranda ved Hosnasand. Strandbaren serverer lunsj og middag med utgangspunkt i de beste lokale råvarene som fisk, blåskjell og villsau. Mens du er på festival bør et av måltidene dine legges til Strandbaren, det vil du ikke angre på! Strandbaren ligger rett ved Stokkøya Sjøsenter hvor teltcampen er plassert. I tillegg til sin vanlige ala carte-meny serverer de også mindre middagsporsjoner på stranda, grab and go!

Åpningstider i Strandbaren:

A la carte - meny med lokale råvarer, forretter – hovedrett kjøtt/fisk/vegetar – ost og dessert. Bordservering. 
Fredag og lørdag kl 11.00 – 02.00  - Søndag kl 11.00 – 23.00

Åpningstider i Stjerneteltet:

Grillbuffet med enklere retter, assortert drikke.  
Fredag og lørdag kl 12.00 – 20.00  

 

Camp Kolonialen

Plassert ved campinnsjekken på Stokkøya Sjøsenter. Her får du kjøpt miljøvennlige toalettsaker, drikke og digg frokost og lunsj! Telt med bord og benker for skjerming for sol, vind og regn og griller som holdes varme utenfor for fri bruk.

Meny:

 • Grilla Sandwich
 • Gresk Yoghurt med hjemmelaget müsli.
 • Juice fra Mikkelhaug Gård.
 • Termos med nytraktet kaffe fra Dromedar Kaffebar.
 • Mineralvann og snacks.
 • Miljøvennlige toalettsaker.
 • Stokkøya Festivalmerch.
53.jpg
frokost.jpg