48144778137_5094f829f4_k.jpg

Mat og drikke

på Stokkøya Festival 2019

 

Gjennom hele festivalen har vi laget mat til artister, frivillige, stab og publikum, ca 4500 porsjoner med mat.

Årets festivalkokk Jonas Nåvik fra FAGN komponerte en meny med fokus på lokale råvarer med smaker fra hele verden. Festivalkokken har i tillegg til å skape gode smaker, fokusert på råvareutnyttelse hvor vi bruker hele dyret og grønnsaken og det blir lite matsvinn. Menyen er basert på kortreiste og sesongbaserte råvarer fra det trønderske matfatet, med mye fisk og sjømat og ferske grønnsaker.

Årets meny bestod av bl.a ramen, steambuns med villaks, helstekt gris, helgrillet fisk, grillet sjøkreps m.m. Se fullstendig meny her.

48137952776_0a89d72341_k.jpg

Vi er så heldige at vi har tilgang til et fullt utstyrt kjøkken og kan lage all mat på stedet, bare der reduserer vi mengden emballasje (papp og plast) betraktelig! I tillegg har vi 100% kontroll på hva som er i maten. Det kan være litt vanskelig å beregne nøyaktig med råvarer, og da har vi tatt noen valg.

Dette gjør vi for å redusere mengden matsvinn:

  • Lage all mat på stedet.

  • Med så mange utsalgspunkt og så mange retter, ønsker vi heller å gå tom for enkelte retter enn å måtte kaste mat. Vi gikk tom for noen retter i løpet av helgen, og pga det reduserte vi mengden matsvinn betraktelig.

  • Vi har alliert oss med Stokkøya Strandhotell og Strandbaren som tar i mot mange av råvarene vi ikke får brukt opp, som f.eks fisk og grønnsaker. De har kokt skalldyrkraft på sjøkrepsen som ble til overs, og kjøttkraft på griserestene.

  • Bakt potet som var til overs ble brukt til å lage bakverk av Stokkøy Bakeri.

  • Brødskalker og brødrester ble gitt til Stokkøy Bryggeri for å lage Brød-øl.

  • På frivilligfesten lagde kokkene nye retter av råvarene vi hadde til overs.

48144315986_a6aaab17d9_k.jpg

Vi velger først og fremst lokale råvarer, og vi er ekstra stolte av å kunne nevne disse:

  • Sjøkreps fra Frøya Gourmet, ble kjørt direkte fra fiskeren til oss. (200 stk)

  • Sei fisket av den lokale fiskeren Bård Svenning, som fisket kl 11.00 torsdag og leverte klarert for grilling kl 15.00. (30kg)

  • Alt brød kjøper vi fra Stokkøy Bakeri, som deler kjøkken med festivalen. Veldig kortreist!

  • Villaks fra Otterøya, fisket av Ola Daniel Aaring. (25 kg)

  • Egg fra Nilssen Hønseri i Roan. (700 stk)

  • Sukkertare og fingertare fra Stokkøya. Den nye proteinen ble bl.a brukt i Ramen.

  • Hjemmelaget syltetøy fra Jo-Sætra på Oppdal, servert til frokost.

  • Øl fra Stokkøy Bryggeri

  • Gin fra Granskauen Destilleri

  • Kaffe og kaffedrikker fra Dromedar Kaffebar

En spesiell takk til: Jonas Andre Nåvik, Hadar Öster, Ingrid Langklopp - og en hel gjeng med fantastisk dyktige frivillige!