GerhardsenKarlsen_Stokkøyafestivalen_-3.jpg

Om festivalen

Foto: Gerhardsen & Karlsen

 

Helgen 28. - 29. juni 2019 arrangeres Stokkøya Festival for andre gang gang. Festivalen vil by på artister fra hele Norden og utendørs aktiviteter, matopplevelser, samhold og trivsel står sentralt i programmet.

En festival de fleste må reise til for å oppleve, med et godt utvalg av overnattingstilbud. Festivalcamp på stranden, marina for båtfolket og hotellrom for deg som ønsker den beste komforten. Et stort utvalg av lokal mat og drikke og små og store opplevelser.

Vi ønsker å gi publikum en unik festivalopplevelse med føde både for hjernen, magen og hjertet.

 
Kart over festivalområdet i 2018-utgaven. Illustrasjon: Live Schille

Kart over festivalområdet i 2018-utgaven. Illustrasjon: Live Schille

hav.png

Om stedet

Stokkøya er kjent for sin 400 meter lange sandstrand og Stokkøya Sjøsenter og Strandbaren. Med spennende arkitektur og vakker og dramatisk natur har Stokkøya blitt et populært sted å besøke.

Stokkøya Sjøsenter, Strandbaren og prosjektet Bygda 2.0 eies og drives av Torild Langklopp, Roar Svenning, Ingrid Langklopp og Niels Stagegaard.

Foto: Kristin Slotterøy

 

Roar er oppvokst på gården Troningen ved Hosnasand, og historien startet allerede da foreldrene drev en campingplass som tilleggsnæring for turister som hadde behov for enkel overnatting. 

Farvannet rundt Stokkøya er meget godt egnet for dykking, og etterhvert utviklet stedet seg til en base for tilreisende dykkere. Bygningen som i dag benevnes som Sjøsenteret ble tatt i bruk til både overnatting, oppholdsrom og serveringssted.

På en av dykkersamlingene møttes Torild og Roar, og heretter gikk det slag i slag. Sammen bestemte de seg for å satse på å utvikle stedet til et attraktivt reisemål. Filosofien er bygd omkring hovedelementene natur, arkitektur, mat og opplevelser (NAMO), og samspillet mellom disse. 

Tidlig i løpet fikk de med seg Torild sin søster Ingrid og hennes mann Niels som fant veien helt fra Danmark.

I Middagshaugen, i åsen bak stranda, ble det regulert 26 tomter til fritidsboliger, og i 2003 startet utbyggingen av kysthusene.

 
 
stokkoya_0001_53.jpg

Stokkøya Sjøsenter og Strandbaren

I 2005 startet bygging av Strandbaren. Først og fremst som et «skur på stranda», et møtested for hyttefolket, men etterhvert har nedslagsfeltet for besøkende utvidet seg betraktelig. Strandbaren er bygd på murene av en gammel sementfabrikk som ble etablert i 1947 og var operativ i ca 30 år.

Foto: Kristin Slotterøy

 


Bygget består av store glassflater ut mot havet, og på en klar sommerkveld kan du skimte lysblinkene fra Halten Fyr som ligger ca 16 sjømil nordvest ut i havet. Mye av treverket som er benyttet er hentet fra egen skog. 

Høsten 2008 ble spaden satt i jorda for bygging av SUB-hus (Sov Under Bakken eller Sub-terrain). Etter intens og hektisk byggeaktivitet gjennom vinteren, ble bygget som rommer 14 hotellrom tatt i bruk i begynnelsen av mai 2009. Forbildet for de nye hyttene er de gamle jordkjellerene, men med et langt mer eksklusivt preg når man åpner glassdørene ut mot havet.

900 meter fra Hosnasand ligger området hvor det lages en bygd for framtiden. Bygda 2.0 er utvikling av en bærekraftig, oppgradert, urban og attraktiv liten «microcity». Bygdeboksen som stod ferdig i 2015 rommer co-workingspace, bakeri, snekkerverksted og et konsertlokale med kapasitet på 400 mennesker. Bygdekanten er 8 nye boenheter som skal bygges nede i fjæresteinene.

 
 

I enden av dette området finner du «Bruddet» som med Stokkøya Festival skal utvikles til å bli Trøndelags mest unike kulturamfi:

Stokkoya+Festival+visjon+10++a%CC%8Ar_Samskape+arkitekter.jpg