GerhardsenKarlsen_stokkøyafestival226.jpg

Bli frivillig

på Stokkøya Festival 2019

Foto: Gerhardsen & Karlsen

 

Bli med å lage Stokkøya Festival 2019!

Stokkøya Festival søker etter deg som har lyst til å jobbe frivillig for festivalen og få gratis festivalpass og camp-plass for innsatsen!

Stokkøya Festival ble gjennomført for første gang i sommer, og hadde over 100 flinke frivillige fra nært og fjernt som bidro i forkant og underveis.

Vi søker nå etter deg som har lyst til å være med på å rigge og drifte sommerens festival. Som frivillig blir du med i en sosial gjeng og får oppleve arbeidet bak kulissene som skaper den trivselen du kjenner som festivaldeltager. Dette er både sosialt og lærerikt!

Vi søker snekkere, kokker, bartendere, riggere, artistverter, campverter, markedsførere og mye mer. Ulikt ellers i samfunnet krever vi verken formell utdanning eller erfaring, her er det plass til alle som ønsker å være med på laget!

Stokkøya Festival har som målsetning å lage en unik festivalopplevelse også for våre flinke frivillige, og som frivillig vil man ha tilgang på en rekke ekstra goder.

Dette får du:

-       Gratis festivalpass
-       Gratis teltplass på frivilligcampen
-       Digg frokost som lages av festivalkokken, den dagen (dagene) du jobber
-       Middagsbong som kan brukes på alle utsalgssteder den dagen (dagene) du jobber
-       Stokkøya Festival T-skjorte
-       Den superpopulære Stokkøya Frivillig Lua (kan ikke kjøpes for penger)
-       Tilgang til innendørs frivillig-område (Her kan du lade telefon, tørke klær, spille spill og slappe av)
-       Tilgang til vannklosett og dusj
-       Frivilligfest med god mat og drikke søndag kveld etter festivalen (søndag 30. juni)

Dette forventer vi av deg:

-       Du må være fylt 18 år
-       Du må være i fysisk grei form
-       Dersom du jobber under festival skal du jobbe 12 timer (fordelt på 1 eller 2 vakter)
-       Dersom du jobber før eller etter festival skal du jobbe 16-20 timer (fordelt på 2 eller 3 vakter)
-       Du må møte på jobb til tildelte vakter og i edru tilstand. Dersom du ikke kan stille til vakt må du varsle god tid i forveien og fremvise legeerklæring.

Foto: Gerhardsen & Karlsen

Foto: Gerhardsen & Karlsen

Frivillig-oppgaver

Som frivillig for Stokkøya Festival kan du velge om du ønsker å jobbe i forkant av festivalen, under festivalen eller etter festivalen er ferdig. Du kan velge mellom mange forskjellige arbeidsoppgaver, alt fra markedsføring og foto til rigging og servering.

Vi vil gjøre vårt beste for å tilfredsstille dine ønsker, men kan dessverre ikke love at alle får oppfylt førstevalgene sine. Desto tidligere du er ute med å melde deg som frivillig, desto større er sjansen for at du får jobbe innenfor ønsket felt.

Se alle arbeidsoppgavene under her.

Arbeid før festival 

Opprigg festival- og campområder

Det er mye som skal settes opp før festivalen starter, blant annet serveringstelt, scener, glampingtelt, gjerder og annen infrastruktur. Til disse oppgavene må du være i fysisk god form, og tåle tunge løft. Ekstra pluss dersom du har førerkort for hjullaster/lift/traktor. Nødvendig verneutstyr blir utlevert av festivalen.

Matlaging og prepp – FULLTEGNET

Fra uken før er det mye mat som skal lages og preppes til festivalen. Alt fra toast og nattmat til gryter og sjømat. Det skal også lages frokost og middag til frivillige hver dag under opprigg. Kanskje du er en hobbykokk? Eller har du lyst til å lære mer om lokale råvarer? Eller kanskje du bare er generelt gla i god mat? Da er dette jobben for deg! Matlagingen ledes av faglært kokk.

Promotering – FULLTEGNET

Distribusjon av plakater og annet markedsføringsmateriell i forkant av festivalen. Vi trenger distribusjon i både Oslo, Trondheim, Bergen, Tromsø etc. 

Snekring

I tillegg til at mye skal settes opp, er det også ting som skal snekres. Dette kan være bygging av ulike konstruksjoner på festivalområdet, montering av møbler og annen fiksing. I sommer bygget vi både festivalportal, terrassetak på containere og flere barer. Det er en fordel om du har snekret en del fra før. Du ledes av faglært snekker. Ta gjerne med eget verktøy!

Arbeid under festival

Akkreditering og info – FULLTEGNET

I løpet av helgen kommer det mange frivillige, presse og andre akkrediterte som skal som skal sjekkes inn og geleides i riktig retning. Denne boden brukes også som informasjonspunkt, der vi hjelper publikum med å finne fasiliteter, svare på spørsmål og lignende. Du får opplæring i systemet på forhånd og har skiftleder.

Artistvert

Som artistvert skal du sørge for at artistene får et supert opphold mens de er på Stokkøya, og at de har alt de trenger. Arbeidsoppgavene varierer litt etter artistenes behov, og backstage blir ditt hovedarbeidssted. Ebbot Lundberg, Motorpsycho, Fay Wildhagen og Ida Jenshus var blant artistene som spilte på festivalen i 2018. 

Artisttransport

Er du gla i å kjøre bil? Og har du lyst til å komme tett på artistene? Da er dette jobben for deg! Som frivillig i denne gruppa skal du transportere artister hit og dit på øya, men også hente artister på flyplass/togstasjon. Vi stiller med biler for førerkortklasse B.

Bar og servering

Dette er jobben for det fødte servicemennesket! Du elsker å prate med folk og trives best når det er litt hektisk. Denne jobben går i all hovedsak ut på å betjene salgspunkt for drikke og mat på festivalområdet, samt vaske glass, hente og fylle på varer. Bardriften ledes av flere barsjefer.

Billettvertskap – FULLTEGNET

Dette er den perfekte oppgaven for deg som har en serviceinnstilt holdning og et smil på lur, du er gjerne den første festivaldeltagerne møter i forbindelse med Stokkøya Festival. Denne oppgaven handler i all hovedsak om å sjekke legitimasjon, bytte billetter til armbånd og dele ut campbevis. Du får opplæring i systemet på forhånd og har skiftleder.

Campverter

I løpet av festivalen kommer det mange feststemte mennesker som skal campe, enten i telt, båt eller bobil. Som campvert skal du ta i mot publikum ved ankomst, og vise de frem til sine teltplasser, servere morgenkaffe og kanelsnurr, og sørge for at det er ryddig og trivelig på campen.

Festivalfotograf – FULLTEGNET

Denne oppgaven handler om å dokumentere Stokkøya-stemningen. Alt fra artister, aktiviteter, mat og alt som foregår under festivalen. Du må bruke eget utstyr. Festivalen har innendørs områder til redigering og oppbevaring av utstyr.

Frivillig trivsel – FULLTEGNET

Her sørger du for at alle frivillige har det bra og blir tatt vare på – Stokkøya Festival sin egen solskinnsgruppe! Det forventes at du er en solstråle som gjerne snakker med nye mennesker. Jobben med frivillig trivsel innebærer også å sørge for å distribuere mat og drikke og solskinn til alle våre frivillige som jobber rundt omkring på festivalområdet. 

Kioskvert – FULLTEGNET

Under festivalen setter vi opp kiosker på campene, der publikum kan kjøpe mineralvann, fersk brød fra Stokkøy Bakeri, sanitetsprodukter, snacks og annet. Passer utmerket for deg som ønsker å jobbe på dagtid og møte masse mennesker.

Kokk

Er du kokk eller har en kokk i deg? Vi trenger matglade folk som har lyst å være med å lage mat både til publikum, frivillige og artister. Dette er en gylden mulighet til å lære mer om matlaging, råvarer, og ikke minst være der magien skjer! 

Kystlos – FULLTEGNET

Har du båt, er lokalkjent i farvannet og elsker å være ute på sjøen? Vi trenger båtkyndige mennesker som kan bistå med ulike maritime oppgaver, som for eksempel å ta med artister og bidragsytere på en liten båttur. Du må være lokalkjent for denne oppgaven.

Markedsføring

Er du godt kjent med digitale og sosiale kanaler? Som frivillig i markedsføringsgruppa er du med på å markedsføre Stokkøya Festival under festivalen gjennom våre sosiale kanaler Erfaring fra digital markedsføring er en fordel.

Miljøvert – FULLTEGNET

Stokkøya Festival tar miljøet på alvor og er Norges første plastfrie festival! Vi etterstreber både å redusere mengden avfall vi som festival produserer, resirkulere det vi kan og sørge at ingen plast eller søppel havner i naturen eller havet. Som miljøvert er du med på å bidra til at festivalområdet holdes ryddig, hjelper publikum med å sortere riktig og forefallende renhold underveis i festivaldagene.

Stagehands – FULLTEGNET

Dette er den perfekte oppgaven for deg som er nysgjerrig på sceneproduksjon! Som stagehands vil du bistå teknisk sjef og Trondheim Lyd med diverse oppgaver knyttet til sceneproduksjon. Til disse oppgavene må du være i fysisk god form, og tåle tunge løft.

Vakthold

Det er mye og mange som skal passes på under en festival, og det er der du kommer inn i bildet! Arbeidsoppgaver kan være å passe på nødutganger, parkering, sceneinngang og streife område. Du ledes av vaktselskapet. 

Diverse

Har du noen spesielle egenskaper som du har lyst til å fortelle oss om, eller brenner du for å bidra med noe som ikke inngår i de andre gruppene? Fyll ut skjema, også finner vi kanskje en jobb som passer for deg!

Arbeid etter festival

Nedrigg

Alt som har blitt satt opp, skal også ned. Har du lyst på fri under selve festivalen? Da er dette den perfekte oppgaven for deg! Til disse oppgavene må du være i fysisk god form, og tåle tunge løft. Ekstra pluss dersom du har førerkort for hjullaster/lift/traktor. Nødvendig verneutstyr blir utlevert av festivalen.

Arbeidsperiode: Søndag 30. juli til tirsdag 2. juli.