IMG_0674-kopi.jpg

Festivalmat

 

Visste du at all maten på Stokkøya Festival lages helt fra bunnen av og at årets meny er utformet av en vaskeekte trøndersk Michelin-kokk som har sine røtter på Fosen?

Stokkøya Festival lanserer i år et nytt konsept med «Årets Festivalkokk» hvor vi inviterer en kjent kokk for å utvikle festivalens mat-meny.

 
 

Årets festivalkokk er Jonas Nåvik som står bak restauranten FAGN i Trondheim som nylig fikk sin første Michelin-stjerne. Jonas er vokst opp i Råkvåk på Fosen, var lærling på Credo og har fartstid fra Michelin-restauranter i Chicago og Stockholm.

Han har helt siden lærlingetiden hatt gjestespill på Strandbaren og nå sluttes sirkelen når han kommer tilbake, denne gang for å mette over 1000 festivalgjester pr dag.  Han er også en av gründerne bak fast-food konseptet MELT, så det er ingen grunn til bekymring for at det bare blir fancy skum og mat servert på ting som ikke egentlig er fat under sommerens festival.

«Det må gå fort, være lett å spise og ikke minst gi deg nytelsen du trenger etter god musikk og noen øl» sier Jonas om hva som er viktigst når man serverer mat på festival.

«Vi er veldig opptatt av råvarer og smak, og ikke minst skal veien dit være kreativ» sier Jonas om sin matfilosofi.

Årets festivalmeny baserer seg på lokale råvarer men inspirert av smaker fra flere verdensdeler. Det blir både Ramen, Steambuns, Taco, Paella og grillretter, basert på råvarer fra Fosen, Åfjord og Trøndelag. 

På festivalen har Jonas med seg et lag både av profesjonelle kokker, lærlinger og frivillige som sammen skal betjene kjøkkenet og de ulike matbodene på festivalområdet som publikum kan smake seg igjennom. All maten er laget fra bunnen av og festivalkokken har laget oppskrifter som går helt ned på grammet salt.

«Mine tre personlige favoritter på festivalmenyen er sjøkrepsen, taco med svin som jeg synes er helt fantastisk og selvfølgelig Cuban Sandwich» avslutter Jonas som selv gleder seg mest til å høre masse musikk under sommerens festival!

Festivalmenyen serveres i ulike på festivalområdet ved Bygdeboksen under hele festivalens åpningstid fra kl 12-02 fredag 28. juni og lørdag 29. juni.

Utsalgsted festivalområde:

Skalldyr BBQ
Grillstasjon
Bygdebaren (Asia, Sør-Amerika, Nord-Amerika)
Flow Food Vegetar
Vinbaren
Cocktailbaren
Stokkøya Bryggeri
Dromedar Kaffebar
Hovedbar

Utsalgsted andre steder:

Banditten Bar (Ved Stokkøy Marina)
Campkiosk Marina (fersk brød, frokost, kaffe, mineralvann, kioskvarer)
Campkiosk Teltcamp (fersk brød, frokost, kaffe, mineralvann, kioskvarer)
Strandbaren (Lunsj, middag, nattmat)