IMG_0674-kopi.jpg

Årets festivalkokk

Jonas Nåvik (FAGN)

 

Stokkøya Festival annonserer nytt konsept: Årets Festivalkokk!

Med sin nordiske profil byr Stokkøya Festival på kultur i mange former, aktiviteter i naturen og selvfølgelig god mat med utgangspunkt i lokale råvarer. Et stikkord i arbeidet har vært at kokken skal opp på scenen, og festivalen lanserer nå et nytt konsept med en årlig festivalkokk.

Festivalkokken skal designe matmenyen både til publikum frivillige og artister, og festivalen har fått med seg en av Norges beste kokker på laget til å være tidenes første festivalkokk på Stokkøya: Jonas Nåvik fra FAGN. 

Jonas Nåvik var lærling på Credo, har fartstid fra Michelin-restauranter i Chicago og Stockholm, er en av gründerne bak MELT og startet sommeren 2017 opp restauranten FAGN i Trondheim som allerede har blitt en kritikerfavoritt med toppscore blant annet i DN og Adresseavisen.  I 2019 fikk FAGN sin første Michelin-stjerne!!!

Med egen årlig festivalkokk på Stokkøya Festival ønsker vi å løfte matopplevelsen til noe helt unikt, hvor vi også tilfører noe til matdebatten. Jonas er en veldig inspirerende type som er like rå på 20-rettere som på street food og helt perfekt til å være første festivalkokk hos oss

Festivalkokken får kunstneriske frie tøyler men har noen retningslinjer:

  • Det skal være en rød tråd i alt vi serverer.

  • En meny som utfordrer matdebatten og byr på unike smaksopplevelser.

  • En gjennomtenkt meny fra morgen til kveld, både for frivillige, gjester og artister.

  • Menyen skal baseres på lokale råvarer og ting fra havet og beitedyr (også av miljøhensyn)

  • Fokus på råvareutnyttelse, kretsløpstankegang og unngå matsvinn.

  • Unngå bruk av forbruksplast i produksjonen.

Likt for alle

På Stokkøya Festival ønsker vi at alle skal bli behandlet likt. Derfor er det ikke bare publikum som skal nyte rettene utformet av festivalkokken, samme servering skal også artister og frivillige få.  Aldri mer ferdigkuttet tørt brød og svett ost!

Fokus på miljø og kretsløp

Stokkøya Festival er Norges første plastfrie festival og som følge av alle tiltak som ble gjennomført produserte festivalen bare 1,45 tonn restavfall. Dette utgjør under 1 kg restavfall pr publikum samlet både for campene og festivalområdet!

Ett av de mest effektive tiltakene var å kutte ut all engangsplast i serveringen og servere all mat med komposterbare fat og bestikk av hvetekli som ble kompostert på stedet og i framtiden blir til jord som vi kan bruke i egen grønnsakhage.

Alle disse tiltakene vil bli videreført og videreutviklet i 2019 og all festivalmaten fortsatt servert plastfri!