Festivalkokk: Jonas Nåvik fra FAGN

Festivalkokk: Jonas Nåvik fra FAGN

Med sin nordiske profil byr Stokkøya Festival på kultur i mange former, aktiviteter i naturen og selvfølgelig god mat med utgangspunkt i lokale råvarer. Et stikkord i arbeidet har vært at kokken skal opp på scenen, og festivalen lanserer nå et nytt konsept med en årlig festivalkokk.

Festivalkokken skal designe matmenyen både til publikum frivillige og artister, og festivalen har fått med seg en av Norges beste kokker på laget til å være tidenes første festivalkokk på Stokkøya: Jonas Nåvik fra FAGN. 

Jonas Nåvik var lærling på Credo, har fartstid fra Michelin-restauranter i Chicago og Stockholm, er en av gründerne bak MELT og startet sommeren 2017 opp restauranten FAGN i Trondheim som allerede har blitt en kritikerfavoritt med toppscore blant annet i DN og Adresseavisen.   

”Med egen årlig festivalkokk på Stokkøya Festival ønsker vi å løfte matopplevelsen til noe helt unikt, hvor vi også tilfører noe til matdebatten. Jonas er en veldig inspirerende type som er like rå på 20-rettere som på street food og helt perfekt til å være første festivalkokk hos oss”  

Festivalkokken får kunstneriske frie tøyler men har noen retningslinjer:

- Det skal være en rød tråd i alt vi serverer.

- En meny som utfordrer matdebatten og byr på unike smaksopplevelser.

- En gjennomtenkt meny fra morgen til kveld, både for frivillige, gjester og artister.

- Menyen skal baseres på lokale råvarer og ting fra havet og beitedyr (også av miljøhensyn)

- Fokus på råvareutnyttelse, kretsløpstankegang og unngå matsvinn.

- Unngå bruk av forbruksplast i produksjonen.