Ole Paus

En av vårt lands mest folkekjære artister kommer til Stokkøya Festival 2018!

Ole Paus er som kjent en magiker til å ta tak i det aktuelle publikum og kaste et nytt og annerledes lys over dagen i dag og det aktuelle stedet vi befinner oss på. Historiene treffer deg enten de blir fortalt i røyk og damp på en kneipe, fra konsertscenen i et kulturhus, fra TV-skjermen eller fra hovedscenen ved havet på Stokkøya Festival.

Ole Paus er en allsidig kunstner. På 1970- og 1980-tallet ble han lagt merke til med sine ofte satiriske og samfunnsrefsende tekster, med ironiske skillingsviser i en serie plater han kalte Paus-posten og sanger som «I en sofa fra IKEA».

Senere har han markert seg med en mykere og mer poetisk stil, blant annet med sanger som «Innerst i sjelen» og «Mitt lille land». Herr Paus fører et propert språk. Han vet å lodde arbeidsomme, protestantiske norske ord med en vekt de sjelden har i sitt daglige virke som sakprosa og småsnakk i busskøen.

Gjennom en over 40 år lang karriere har det blitt over 30 plateutgivelser, bøker, teater, film og en opera-libretto. Når Paus legger ut på turné blir det dermed ikke lett å plukke et representativt tverrsnitt, men som han har demonstrert gjennom tv-serien «Hver Gang Vi Møtes», er det formidleren Ole Paus vi alle kommer for å se.