Kristian Torgalsen

Plutselig var Kristian Torgalsen der. Med et knippe låter under armen som Martin Horntveth fikk høre. Plutselig var de i studio med flere av landets beste musikere og lagde det som ble en av fjor-høstens store debutalbum «Infinity On My Mind».

 

I mai i fjor slapp Kristian sin første singel, nydelige «No One Told You», hvor han har med seg bl.a. Nicolai Eilertsen, Olaf Olsen, David Wallumrød, Christer Knutsen, Amund Maarud, Martin Windstad og selvfølgelig Martin Horntveth. Stjernelaget blir også med Torgalsen når han skal opptre på Stokkøya Festival 2018.

Låta gikk rett inn på P1s spillelister, og Bjørn Eidsvåg la ut en begeistret melding etter å ha hørt den.

– Noen ganger blir jeg veldig glad på norsk musikks vegne. Kristian Torgalsen er veldig bra. «No One Told You» har et melankolsk drag, men er sommervennlig. Han synger dritfint; glitrende timing og står aldri i veien for sangen. Flott produsert. Høres jeg panegyrisk ut, så er det fordi jeg er det. Jeg blir inspirert av dette!, skrev Eidsvåg på Facebook-siden sin. Og i fjor høst varmet Kristian opp for nettopp Bjørn Eidsvåg på Blå i Oslo.

I oktober 2017 kom debutplaten, og et samlet pressekorps var samstemte: her var det bare femmere og seksere!

”Sjangermessig beveger Torgalsen seg i et landskap der pop møter softrock med California-slang, med en touch av taffeljazz (Time Will Com»). Mest dreier det seg om amerikansk-inspirert singer/songwriter-materiale, med et lite nikk i retning Beach Boys og ringrever som James Taylor.” – Dagbladet (Øyvind Rønning)

I vinter gjestet han Lindmo, spilte han for et stappfullt Parkteateret i Oslo og fullsatt sal på en av de største scenene under Trondheim Calling.

I sommer legger han ut på en lang sommerturné, der Stokkøya Festival er et av de første stoppene.