Sugarfoot

Trondheimsbandet Sugarfoot ble formet i 2012 av de musikalske følgesvennene Øyvind Holm og Hogne Galåen. Med seg i bandet har de et stjernelag av trønderske musikere i form av Bent Sæter, Roar Øien, Thomas Henriksen og Even Granås kjent fra band som Motorpsycho, Too Far Gone, Dipsomaniacs og Moving OO´s.

Sugarfoot sitt fjerde album ”The Santa Ana” som ble sluppet i fjor sommer er spilt inn i det sagnomsuste studioet Rancho De La Luna i Joshua Tree, California. Studioet som drives av  David Catching fra rockebandet Eagles of Death Metal, har tidligere huset artister som Arctic Monkeys, PJ Harvey og Iggy Pop, men ble for alvor kjent utenfor musikerkretser da Foo Fighters valgte å spille inn en av sine Sonic Highways-episoder der. 

Sugarfoot tilbragte en intens men svært kreative uke i ørkenen, før turen gikk videre til
til Los Angeles og White Buffalo Studio, hvor albumet ble mikset. Tretten av disse låtene er å finne på albumet.  

Bandmedlem, Øyvind Holm, uttaler følgende: «Det er kanskje lett å la seg blende av Rancho De La Lunas meritt-liste, men like viktig for oss var omgivelsene. California, vestkyst, Joshua Tree og ørken. Mye av musikken vi elsker og som har vært med å forme oss, har en sterk tilknytning til nettopp dette området. Jeg håper og tror at vi har fått med oss en bit av ørkenen hjem.»

Vi gleder oss til en solid dose cosmic norse americana og litt ørken-vibb på Stokkøya Festival!