Bunnlinja av Marianne Meløy

Bunnlinja av Marianne Meløy

Det er bunnlinja som gjelder er vi blitt fortalt. Men hvor er den, egentlig? Ligger den kanskje ute på kontinentalsokkelen et sted, eller er den rett og slett inne hodene våre?

Vi har hørt det mang en gang på Dagsnytt 18. År etter år er det noen som sliter med bunnlinja. Marianne Meløy vet heller ikke hvor den er – eller hva den er.

Men kanskje kan grunnleggende misforståelser gi nyttig dumskap i kunnskapssamfunnet?

I suksessforestillingen «Bunnlinja» fra Trøndelag Teater er forfatter, kåsør og skuespiller Marianne Meløy på jakt etter bunnlinja med utgangspunkt i livet på heimplassen Meløya. Med på laget er også Meløys faste kompanjong, pianist og komponist Trygve Brøske.

I Bunnlinja slenger Meløy rundt på et begrep som økonomene så langt har hatt førsterett på og tar en storopprydning i skolten.

For har vi vår egen private bunnlinje? Er det kanskje de avgjørende øyeblikkene der noen lenker seg fast til en fjord eller sager ned naboens veranda?

Historien har flere eksempler på personer som har sagt stopp. Personer som fant sin bunnlinje. I Meløys univers kan dette like gjerne være organisten som sier opp i protest mot prestens dømmende prekener, familiemoren som pakker sekken og reiser sin kos når hun får en mink i toalettet eller avholdstanta som avslutter nachspielet og sender folk hjem.

Men hva skjer når man selv går konkurs i hodet? Bli med Marianne Meløy på en koko topptur uten bunnlinje - Kanskje finner du det ut!

Les Adresseavisen sin anmeldelse av premiereforestillingen til Bunnlinja her.