Alexander Pettersen

Alexander Pettersen

Trondheimsmusikeren Alexander Pettersen har en lang fartstid som konsert-gitarist og studiomusiker for artister som Stein Torleif Bjella, Odd Nordstoge ogBertine Zetlitz og ikke minst Ida Jenshus som han spilte sammen med i over 10 år både på plate og på scenen. Alexander var også hovedpersonen bak americana-gruppa The South som slapp 4 herlige album i tidsrommet 2008-2014 før de la ned gitarene og trommestikkene.

I vinter slapp Alexander Pettersen sin solodebut med «The Letter» utgitt på Crispin Glover Records. En uventet utgivelse som både er tidsløs og med mange nikk tilbake til både 90 og 70-tallet og viser helt andre sider av Pettersen enn det vi har hørt tidligere. Sørstatsstemningen er forlatt til fordel for en mer poppete og luftig produksjon med lange svevende partier med både stryk og synth. 

Tematisk er «The Letter» en dypt personlig plate hvor det underliggende temaet er samlivsbruddet med mangeårige musikalske makker Ida Jenshus.

Adresseavisens anmelder Ole Jacob Hoel ga albumet terningkast 5 og stadfestet at vi endelig hadde fått en norsk versjon utgave som kan måle seg med klassiske skillsmissealbum som Bruce Springsteens «Tunnel Of Love», John Grants «Pale Green Ghost» og Fleetwood Macs «Rumors».

Alexander Pettersen gjør sin eneste festivaljobb på Stokkøya Festival i sommer. Eksklusiv opplevelse der altså!

Så fint at det gjør litt ondt
— Ole Jacob Hoel - Adresseavisen