Frej Larsson (SE)

Frej Larsson (SE)

Siden begynnelsen av 2000-tallet har Frej Larsson (S) vært en drivkraft i flere grenseoverskridende prosjekter som Slagsmålklubben, Far & Son og som halvparten av Maskinen som sto bak superhiten «Alla som inte dansar (är våldtäktsmän)».  I hjemlandet har han vunnet P3 Gull og hatt en rekke hits, Sammen med Joy M’Batha og Max Martin gjorde han Sveriges offisielle VM-låt «Mitt team» i 2016.

Utenfor musikken er Frej Larsson en kontroversiell figur, kjent for å ha kastet et pizzastykke på Sveriedemokratenes leder Jimmie Åkesson og for å bygge en homseklubb på hyttetomta til Vladimir Putin på Åland. Formålet med stuntet var å sette søkelyset på Russiske myndigheters dårlige behandling av HBTQ-personer. Saken skapte diplomatiske problemer mellom Svenske og Russiske myndigheter som tilslutt saksøkte duoen. I retten ble de frikjent.

Se Frej Larsson og Simon Gärdenfors bygge Gay Sauna på hyttetomta til Vladimir Putin:

Nå fokuserer Frej Larsson på sin musikalske solokarriere med hyppige utgivelser og gjør et sjeldent festivalbesøk på norsk jord på Stokkøya til sommeren.