Ida Jenshus og Jonas Ledang

Ida Jenshus og Jonas Ledang

Ida Jenshus og Jonas Ledang er to unike trønderske artister og stemmer som her forenes til friluftskonsert på Nessa under Stokkøya Festival 2019.

Ida Jenshus har med sine 5 album og hele 3 spellemannspriser blitt en av landsdelens mest anerkjente artister og låtskrivere og har gjestet Stokkøya tidligere sammen med sitt band.

Jonas Ledang er en av de største talentene i trøndersk musikkmiljø om dagen og imponerte stort tidligere i vinter på Trondheim Calling. Namdalingen tar opp arven fra gamle storheter som Tom Petty og Bob Dylan, og nyere inspirasjonskilder som Daniel Romano.

Nessa er et lite småbruk som ligger på nordvest-enden av Stokkøya helt utenfor allfarvei. Det går ingen bilvei fram til gården og på en godværsdag kan man skimte Halten fyr ut i havet.

En lokal guide leder festivalpublikum til fots fra Stokkøya Sjøsenter og de 2 kilometerne fram til Nessa. Det settes også opp guidet kajakk-tur for de som ønsker å padle seg frem.

Fjorårets konsert på Nessa med Erlend Ropstad var et av festivalens absolutte høydepunkt og fikk over 300 av festivalens publikum ut på vandring.