Moddi

Etter fire år på reise med forbudte sanger fra alle verdenshjørner er den prisbelønnede senjaværingen Moddi endelig klar med nytt studioalbum og besøk på Stokkøya Festival i sommer.

Pål Moddi Knutsen (31) har befestet seg som en av landets kjæreste visesangere de siste årene med låter som «Togsang», «Nordnorsk julesalme» og «House by the Sea». Samtidig har han gradvis dreid i retning av større mer utfordrende prosjekter – sist med «Unsongs», en samling forbudte og sensurerte sanger fra hele verden, som ble utgitt både som musikkalbum, bok og TV-dokumentar.

Pål Moddi Knutsen (31) er født og oppvokst på Senja i Troms. Han har gitt ut fire album, samarbeidet med bl.a. Mari Boine, Trondheimsolistene og Kringkastingsorkesteret, mottatt stipend fra selveste A-ha, turnert i 22 land på fire kontinenter og vant i 2013 Spellemannsprisen for norskspråklige «Kæm va du?».

I 2019 kommer hans femte studioalbum og første smakebit ble sluppet i dag/8. februar med singelen «Little by Little». Albumet tar utgangspunkt i det historiske året 1968 og musikken som oppstod sammen med de mange politiske bevegelsene. Moddi har latt seg inspirere av storheter som Fairport Convention og Jefferson Airplane, og skrevet sanger som er aktuelle for vår egen tid.