Franska Trion (SE)

Franska Trion (SE)

Gøteborgsbandet Franska Trion har gjennom 9 album og hundrevis av sagnomsuste konserter opparbeidet seg en ekstrem kultstatus og et hengivent publikum i Sverige. Nå kommer de til Trøndelag for aller første gang under Stokkøya Festival 2019.

Deres enestående jazz-blues-rock-noir konstellasjon frontes av vokalist og pianist Matti Ollikainens teatralske stemme og en ekstrem tilstedeværelse på scenen. Med seg på scenen har han Anton Jonsson på trommer og Viktor Turegård på kontrabass.

Musikken er kledelig mørk og dyster, det handler om helvete, paradis og alt der i mellom. Det handler om tapt kjærlighet, smerte, lidelse og synd.

I musikken kan man høre antydninger til Cornelis Vreeswijk, Stefan Sundström, Bob Dylan og Tom Waits, men troverdig fremført med en uimotståelig friskhet og egenart!