The Fjords

Overveldende, gåtefull og grandios – i denne sammenheng er kanskje The Fjords ikke så forskjellige fra deres naturlige navnebror. Men dykk litt dypere ned under den skinnende overflaten, og det blir overraskende lunefullt.

Det som begynte som et mystisk og tilbakeholdent soloprosjekt i 2013, fikk plutselig luft under vingene året etter da The Fjords bergtok norsk musikkbransje under Trondheim Calling. I det utgivelsen av debutalbumet «Silhouettes» var et faktum, sto The Fjords på trykk hos noen av de største musikkmagasinene verden over, ledet an av singelen «All In» og dens prisvinnende og kontroversielle musikkvideo laget av det anerkjente trønderske filmselskapet Helmet. 

The Fjords maner frem stemningsfull popmusikk med et dryss av soul og moderne elektroniske uttrykk. Den tradisjonelle låtskriverkunsten utfordres av elementer fra deres bakgrunn i jazzens og den eksperimentelle musikkens verden, en motsetning som har gitt oss tidløse låter. Legg til Petter Vågans unike stemme, og man har umiddelbart gjenkjennelig musikk som har truffet publikum midt i hjerterota.

Musikken til The Fjords har rotert på radiokanaler som NRK P3 og P13 og BBC1 og BBC5 og høstet lovord i internasjonal musikkpresse som The Rolling Stone Magazine, NME og The Guardian  og Dagbladet, Adresseavisen og Gaffa her hjemme på berget. 

Nå i 2019 kommer The Fjords med sitt tredje album og gjør sin eneste festivalkonsert i Trøndelag i sommer på Stokkøya Festival 2019!