Killdøden (SE)

Killdøden (SE)

Om du liker band som Doktor Kosmos kommer dette til å bli en god ny musikalsk bekjentskap!

Killdøden er tre venner; ett ekteskap og et tredje hjul på vogna; to svensker og en trønder, som tilfeldigvis begynte å spille Melodi Grand Prix-punk mens de bodde sammen i et grått, framleid kjellerlokale uten vinduer i Stockholms forstad. For å unngå prestasjonspress bestemte bandet seg for at alle skulle spille sine bi-instrumenter – Ingvill på synth, Gustav på trommer og Erik på bass – og at alle skulle synge. Bandet har kjapt og uventet fått en trofast følgerskare i både Sverige og Norge med låter som «Pengar & Jobb» og «Maxa Din glad!» 

Killdødens konserter har ved flere anledninger blitt beskrevet som «ganske bra, faktisk» av fremmøtte tilskuere, men da bandet spilte sin første konsert på norsk jord under Trondheim Calling 2019 begynte de ordentlige superlativene å renne inn. 

 «Killdøden «Maxar Min Glad» på slutten av kvelden», skrev musikknettstedet Gaffa i sin oppsummering av bransjefestivalens høydepunkter, og rapporterte om allsang i køen utenfor stappfulle Moskus. 

Musikknyheter.no sin utsendte var en av dem som kom seg inn i lokalet, og ga konserten 8/10 på skalaen: «Tommel opp for svensk-norsk forbrødring!»

Vi gleder oss til å «Maxa vår festival» med besøk av et av Skandinavias mest spennende undergrunnsband.