deLillos

DeLillos som regnes som en av de fire store norske rockegruppene (Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne) kommer til Stokkøya Festival 2019 og gjør sin eneste festivalkonsert i Trøndelag i sommer!

deLillos ble dannet i Oslo i 1984 og har i over 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold.

Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger, for albumet ”Neste sommer” i 1993 og i 1995 for ”Sent og tidlig”. De har også vært nominert til Spellemann en rekke ganger, blant annet Årets spellemann i 1994, årets låt for ”smak av honning” i 1995, tidenes norske hit for ”neste sommer” i 2001, og årets popgruppe i 2010 for ”Hjernen er alene i Operaen”.  

deLillos feiret i 2015 30 årsjubileum som plateartist med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live.

Siden sommeren 2016 har bandet utgitt tre album. “Peiling på seiling” og “La oss ble fri for all nostalgi" og «Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret» som alle har blitt mottatt med strålende kritikker.

deLillos er: Lars Lillo-Stenberg, Lars Lundevall, Lars Beckstrøm og Øystein Paasche