Frede Gabriel

Frede Gabriel

Frede Gabriel er fra Tromsø, snakker bred Østlandsdialekt og bor i Trondheim og har det siste året bemerket seg som singer-songwriter med nikk til artister som Father John Misty og Mac DeMarco.

Når Frede Gabriel spilte for et fullsatt Moskus på Trondheim Calling 2018 kikket bransjefolkene nervøst på hverandre og lurte på om dette var kødd eller alvor. Det skulle vise seg at konserten var et sted midt i mellom.

Frede Gabriel har en særegen og dyp stemme som formidler melankolske låter med et veldig sterkt band i ryggen. Mellom låtene blir vi revet ut av melankolien av et alter ego og en humor hvor omtrent ingenting er hellig og hvor særlig verdensvante norske popartister får passet sitt påskrevet.

Kanskje ikke en så rar kombinasjon siden Frede Gabriel også er kjent for sin faste videokronikk-spalte for humor-kollektivet Humornieu.

«Eit lite augneblink trudde eg dette ville utfolde seg til eit halvbaka standup show, men akk så feil ein kan ta.» 
– Evig Lyttar