Valkyrien

Bandet som tidligere titulerte seg Valkyrien Allstars, holder fremdeles koken gående etter over ti år, og toppet det hele i 2016 med plate nummer fem  “Prøv å si noe til meg nå”, en utgivelse mange holder som den aller beste bandet har gitt ut så langt.  

Valkyrien er først og fremst vokalist og felespiller Tuva Livsdatter Syvertsen, kjent fra Stjernekamp og Korslaget, og multiinstrumentalisten Erik Sollid som har vært med helt fra oppstarten. Sammen med Magnus Larsen jr. på bass og Martin Langlie lager de musikk med solid forankring i folkemusikken samtidig som den er eksperimentell og nyskapende. De implementerer element fra både felespill og kveding inn i nye låter, rammer og arrangement, men hele tiden med sin særegne signatur.

Gjennom karrieren har de fortsatt å utforske og utfordre bruken av tradisjonelle instrumenter og gammel norsk musikk. Det som begynte som en ren hardingfeletrio har utviklet seg til å bli et solid og lekent konsertband som aldri spiller to like konserter.