Steamdome

Ola Kvernbergs Steamdome ble til som et samarbeidsprosjekt mellom Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016 men har i løpet av de siste året utviklet seg til å bli et fullverdig band som både har tatt musikkpressen og festival-Norge med storm!

Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag i desember i fjor og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen.

Bandet ble i sommer booket til festivaler som Øya, Vinjerock og Moldejazz. I 2019 skal 11-mannsorkesteret innta scenen på Stokkøya – vi gleder oss!

Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghettiwesterns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Monica Heldal) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold).

Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien for at alt går på skinner. 

”Ola Kvernberg vet å få musikken sin ut til folket. Hans nye store band Steamdome fosskoker det av.”
– Audun Vinger D2 Magasinet