Cloroform

Et av Norges mest ukonvensjonelle rockeband er overraskende nok et av landets mest konsistente. Med et debutalbum som dateres til 1998, har Stavanger-trioen Cloroform holdt det gående gjennom utallige stilskifter uten å ta inn over seg de musikalske impulsene som periodevis har skylt i land gjennom 2000-tallet.

Med å gi ut instrumentale album preget av jazz og elektronisk musikk, til å vinne Spellemannsprisen for rockealbumet Cracked Wide Open, til å skjære tilbake mot eksperimentering, har Cloroform gjort det klinkende klart at ingen utgivelser er like. Likevel kan man umiddelbart gjenkjenne galskapen og den tekniske ekstravagansen som kommer frem når kontrabassen til Øyvind Storesund, trommene til Børge Fjordheim og John Erik Kaadas forvrengte clavinet kommer sammen.

Cloroform ble startet i Stavanger på 90-tallet av tre unge jazzmusikere som rett og slett ønsket å gjøre noe annet. Prosjektets grunntanke virker å ha vært en rød tråd siden den gang. Børge Fjordheim har nemlig jobbet tett med blant andre Sivert Høyem og Morten Abel og har produsert låter for et utall artister, inkludert Kylie Minogue. Øyvind Storesund er en av landets mest respekterte frijazz-bassister, men er kanskje mest kjent som den plystrende kontrabassisten i Kaizers Orchestra.

John Erik Kaada har gitt ut flere soloalbum under navnet Kaada og er en av landets mest respekterte filmmusikkomponister. Kaada har også gjort seg internasjonalt anerkjent for samarbeidsprosjektet han har med Mike Patton, vokalist fra blant annet Faith No More, Mr. Bungle, Tomahawk og Fantomas.

Etter nesten 10 år siden sist utgivelse, kom bandets åttende album «Grrr» i 2016 og vi garanterer en konsertopplevelse utenom det vanlige med Cloroform på Stokkøya neste sommer!