Back to All Events

Sólstafir (IS)

Sólstafir spiller metal, slik bare band fra Island kan få metal til å høres ut. Bandet har lagt verden for sine føtter med sin unike blanding av postrock og avantgarde med en undertone klassisk rock som maler et unikt bilde av Sagaøya. Når man lytter til Sólstafir kjenner man lukten av vulkaner, smaken av salte bølger og energien av geysirer som rister løs.

Sólstafir ble stiftet i 1995 som et black metal band men transformerte fort til å bli et band som er vanskelig å sjangersette.  Atmosfæriske post-rock oppbygginger, vakre melodier og raspete vokal. Rural apokalypse i sakte film. Like variert og underlig som hjemlandet deres Island. 

Sólstafir har gitt ut 6 studioalbum som har høstet lovord verden over og turnert over hele Europa og USA inkludert festivaler som Roskildefestivalen, Hellfest og Wacken Open Air.

«Sigur Rós goes metal!»  - Metalnews.dk