Torleif_Kvinnesland_Stokk%C3%B8ya_TKV0805.jpg

Aktiviteter

 

Med hele Stokkøya som lekeplass, byr vi på ulike aktiviteter du kan delta på gjennom hele festivalen, både fredag, lørdag og søndag.

Aktivitetsprogrammet er utvidet med flere matrelaterte workshops og smakinger, bl.a gin-smaking og workshop i plantebasert mat. Fjorårets suksesser workshop i tang og tare og Øl- og ostesmaking med Fest i Kjeften finner du på årets program også.

Fridykking er en av årets nye aktiviteter – en helt unik måte å oppleve Stokkøya på!

Flere av aktivitetene ble utsolgt kjapt etter annonsering i fjor, så det kan lønne seg å være tidlig ute siden aktivitetene har begrenset med plasser.

Billetter i salg fra fredag 3. mai. Alle som har kjøpt festivalpass/dagsbilletter vil få e-post med lenke til aktivitetene.
NB! For å delta på aktivitetene må du vise gyldlig festivalpass/dagsbillett.

Se alle aktivitetene du kan delta på under her.

 
 
skårøya-2017-5.jpg

FRIDYKKING

Opplev havet ved fridykking og bli med på en guidet fridykker- og snorkelsafaritur! Ved å fridykke og snorkle får du en helt unik opplevelse, dyrelivet og naturen er fantastisk også under vann.

Farvannet rundt Stokkøya er meget godt egnet for dykking, og har med årene blitt et must for dykkere og fridykkere. Nå kan du prøve fridykking/snorkling under Stokkøya Festival!

Tid: Lørdag 29. juni kl. 12:00
Varighet: Ca 2,5 t
Oppmøte: Resepsjonen på Sjøsenteret, 5 min før start
Maks 6 pers.
Pris: 550 kr + billettavg per pers

Praktisk info:
- Inkluderer alt utstyr.
- Det blir benyttet open cell 7mm drakter som holder deg god og varm. Disse draktene tåler ikke negler så du får hjelp ved påkledning.
- For å delta på turen må du være i stand til å svømme 200 meter.
- Ta med deg vannflaske.
- Alle deltakere må stille edru.
- Gi beskjed om du har noen hudallergi. For å ta på draktene MÅ vi benytte varmtvann med intimsåpe. Ta med badetøy for å ha under og et håndkle.
- Vi tar kontakt med deg etter bestilling for å vite høyden, vekt og skostørrelsen din.

Inkludert i turen:
- Erfarne instruktører fra Trondheim fridykkerklubb. Du får en kort intro før turen.
- Fridykkerutstyr. Inkluderer våtdrakt, maske, snorkel, hansker, sokker, finner og blybelte til de som har fridykkererfaring/vil prøve litt fridykking (avtales på stedet).
- Egenerklæring fylles ut på stedet.

NB! Turen har en begrensning på 6 pers.

Instruktører fra Trondheim fridykkerklubb er Monica Dybvik, Andreas Asheim, Jørgen Løe og Jonathan Bigler.

Instruktørene er erfarne og har holdt kurs i flere år for både barn og voksne. Klubben har også med hjelpeinstruktører som bidrar.

 
 
Torleif_Kvinnesland_Stokkøya_TKV0783.jpg

KAJAKKTUR

Opplev Stokkøya fra sjøsiden! Å ferdes med kajakk gir deg en helt særegen opplevelse av nærhet til naturen. Stokkøya har et rikt plante- og dyreliv, og i heldige øyeblikk kan du oppleve skrikende havørner som svever over deg.

Turmålet vil defineres av vær og vind, og heldigvis er mulighetene mange. Turen varer i ca 3 timer.

Tid: Lørdag 29. juni kl. 11:00
Varighet: Ca 2,5 t
Oppmøte: Resepsjonen ved Sjøsenteret, 5 min før start
Maks 10 pers.
Pris: 450 kr + billettavg per pers

Praktisk info:
- Det vil ikke bli lånt ut våt/tørrdrakter.
- Kle deg etter vær og vind. Vannet er forholdsvis kaldt, ull- og vindklær anbefales.
- Ta med deg vannflaske.
- For å delta på turen bør du ha vært i kajakk tidligere.
- Alle deltakere må stille edru.

Inkludert i turen:
- Erfaren og lokalkjent guide
- Kajakk
- Padleårer
- Redningsvest

NB! Det er en begrensning på 10 pers. 8 stk enmannskajakker og 1 stk dobbelkajakk.

Guide er lokalkjente Tormod Gjersvold
56 år og rektor ved Åfjord Kulturskole. Kajakkentusiast og godkjent aktivitetsleder i Norsk Padleforbund. Har holdt nybegynnerkurs og gitt guidede turer på Stokkøya med ujevne mellomrom siden han flyttet til Stokkøya for 9 år siden.

 
 
09.jpg

YOGA

Start dagen med yoga på vakre hosnasand. Vi tilbyr yogatimer både fredag, lørdag og søndag under festivalen.

GOD MORGEN YOGI (flow)

Gi deg selv anledning til å starte dagen med å lande i kroppen, i nærværet og stillheten som finnes i det enkle. Vi jobber med grunnleggende posisjoner og sekvenser for å gi kroppen en best mulig start på dagen. En yogaklasse uten fancy overganger og spektakulære peakposisjoner.

Tid: Fredag 28. juni kl. 10:00
Varighet: 45 min
Oppmøte: Resepsjonen på Sjøsenteret, 5 min før start
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr per pers.

Ha med egen matte.

YOGA FLYT (flow)

Med Stokkøyas umiddelbare nærhet til sjøen lar vi oss inspirere av vannelementet i denne flyten som åpner opp for det lekne og kreative.

Tid: Lørdag 29. juni kl. 10:00
Varighet: 45 min
Oppmøte: Resepsjonen på Sjøsenteret, 5 min før start
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr per pers.

Ha med egen matte.

ÅPEN OG STERK (flow)

I denne klassen jobber vi med sentrering og stabilitet for å finne styrke og balanse i enkle, men kraftfulle posisjoner. Vi fokuserer mye på stående posisjoner og bygger dem fra roten og opp. Her får du møte de ulike krigerne, og kanskje en balanseøvelse eller to.

Tid: Søndag 30. juni kl. 11:00
Varighet: 45 min
Oppmøte: Resepsjonen på Sjøsenteret, 5 min før start
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr per pers.

Ha med egen matte.

Instruktør er Kari-Anne Bains, som har praktisert og undervist yoga i over 15 år. Siden hun begynte sin yogareise har hun deltatt på en rekke kurs, workshops og utdannelser i inn og utland. Til daglig jobber Kari-Anne som lærer på en skole i Trondheim og driver yogastudioet Yogaens Hus i Ilsvika i Trondheim. Et yogastudio med fokus på rom og raushet for alle i en prestasjonsfri sone.

Kari-Anne sitt syn på yoga:
Min intensjon er at yoga er for alle, og at alle skal kunne oppleve mestring. Yoga for meg er så mye mer enn det som skjer på yogamatta. Gjennom å praktisere yoga blir du bedre kjent med deg selv, og det som skjer på yogamatta gjenspeiles i livet utenfor matta og omvendt.

 
 
Thomas profil( foto Øystein Haara).jpeg

ØL- OG OSTESMAKING MED «FEST I KJEFTEN»

Vi gjentar fjorårets suksess, og kjører en ny runde med øl- og ostesmaking! Siden sist sommer har «Fest i kjeften» fått sitt eget program på Matkanalen og holdt mange utsolgte smakinger landet rundt, inkludert Stokkøya Festival 2018.

Tid: Lørdag 29. juni kl. 12:30
Varighet: 1,5 t
Oppmøte: Bygdeboksen, 5 min før start
Maks 40 pers.
Pris: 350 kr + billettavg. per pers.

Thomas kommer til Stokkøya Festival for å gi oss et innblikk i hvordan man smaker på øl og har satt sammen noen knallgode kombinasjoner bare for oss.

På øl- og ostesmaking får du nye og spennende smaksopplevelser, snodige historier og litt fakta. Det kreves ingen forkunnskap, bare nysgjerrighet. Det blir uformelt og lærerikt!

Thomas Digervold er utdannet ølsommelier ved Beverage Academy og har jobbet med drikkevarer de siste 15 årene i Bergen, Oslo og Tromsø, på plasser som Apollon Platebar, Kulturhuset Oslo og Store Norske Fiskecompani. Han holder utsolgte smakinger landet rundt under konseptnavnet Fest i Kjeften.

«Fest i Kjeften har som prinsipp å fokusere på kvalitet over kvantitet og troen på at godt norsk håndverk gir gode produkter og unike smaker, dette brenner vi for å vise frem!»

 
 
Granskauen_Logo.jpg

GIN-SMAKING MED «GRANSKAUEN DESTILLERI»

Stokkøya har fått sitt eget destilleri! Under Stokkøya Festival inviterer vi til ginsmaking med Dustin og Maren, der du kan få høre om destillering, historien og ikke minst smake på gin i flere varianter.!

Tid: Lørdag 29. juni kl. 15:00
Varighet: 1 t
Oppmøte: Cocktailbaren i Bygdeboksen, 5 min før start
Maks 20 pers
Pris: 350 kr + billettavg per pers.
20 års aldersgrense

Granskauen Destilleri er historien om Maren og Dustin som flyttet langt langt hjemmefra, til ei lita øy på trøndelagskysten for å lage gin. En liten kjærlighetshistorie, det er hva det er.

Granskauen Destilleri fokuserer på lokale råvarer, håndplukket fra den lokale flora, og målet er å skape produkter som gjenspeiler den ville og vakre naturen vi omgir oss med.

 
 
2013-04-07 16.02.25.jpg

workshop: TANG OG TARE

Havet er fullt av spiselige grønnsaker, og algene venter på at vi skal spise dem! Mange land i Asia har vekster fra sjøen som en naturlig del av maten, og høster store mengder alger hvert år. Norge har Europas største bestander av tang og tare, men det er fortsatt ikke vanlig kost her til lands.

På denne workshopen vil du få mer informasjon om tang og tare, og hvordan du kan bruke det som mat. Du vil få en innføring i de mest matvennlige artene, hvordan du skal høste, oppbevare og bruke de. Du vil også få smaksprøver av tilberedt tare.

Tid: Lørdag 30. juni kl. 16:00
Varighet: 1 time
Oppmøte: Ved inngangen til festivalområdet, 5 min før start
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr per pers.

Workshopen vil finne sted nede i fjæra.
Alle deltakere får med en PDF med oppskrifter og forklaring av de ulike artene.

Workshopen holdes av Sissel Svenning. Sissel er født og oppvokst på gården Troningen på Stokkøya, og utdannet fiskerikandidat (master of fishery science). Sissel driver produktutvikling med fokus på tang og tare. Store deler av virksomheten består av grunnleggende kompetanseutvikling innen høsting og utnytting av ulike arter. Hun produserer sopp- og taresalt, et aromatisk umamisalt som blant annet leveres til Hurtigruta, syltet remmetang og taresjokolade.

 
 
Torleif_Kvinnesland_Stokkøya_TKV0878.jpg

urban dyrking: HAGE I BYEN

Selvgjort er velgjort, og akkurat slik er det med frukt og grønnsaker også. Smaken av frukt og grønnsaker du kjøper i butikken kan ikke sammenlignes med det du selv dyrker i din egen fruktbare og levende jord.

Enten du skal dyrke i en liten bakgård, i en container eller på en ballkong i byen, vil dette kurset gi deg grunnleggende informasjon du trenger for å dyrke sunne, smakfulle og næringsrike grønnsaker, urter og frukt.

Tid: Fredag 28. juni kl. 12:00
Varighet: 1 t
Oppmøte: Resepsjonen på Sjøsenteret, 5 min før start
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr + billettavg per pers

Ryan Wanamaker fra Kompetansesenter for Urban Dyrking på Voll Gård (Trondheim) vil gjennom dette kurset lære deg teknikker som fokuserer på sunn jord, sunne planter og sunne folk.

Kurset vil foregå på engelsk.

 
 
image2.jpg

workshop: LAG GNOCCHI MED EN ITALIENER

Gnocchi er en tradisjonell type pasta som har eksistert siden romersk tid, og kan lages på mange ulike ingredienser, ikke minst poteter. Og poteter har vi mye av i Norge. Årlige produseres over 300 000 tonn!

Mat er ikke bare mat i Italia. Ikke bare er det nærmest en religiøs affære, mattradisjonene i de mange regionene er så varierte at det er til å bli svimmel av.

Bakeren Nicola Meola, opprinnelig fra Puglia, Italia, skal i sommer arbeide hos Stokkøy Bakeri, og under Stokkøya Festival vil han lære oss å lage gnocchi på italiensk vis.

Tid: Lørdag 29. juni kl. 14:00
Varighet: 1 t
Oppmøte: Utenfor matutsalget på Bygdeboksen, 5 min før start
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr + billettavg per pers

«Jeg vokste opp på et sted med en sterk og stolt matkultur. I min region i Italia er middelhavskjøkkenet en del av livet, og vi har alltid tilgang på friske råvarer. Min mor er en fantastisk kokk, og som barn elsket jeg å se på henne når hun laget mat. Mat er min lidenskap, og det å få arbeide med mat hver dag knytter meg til mine røtter. Jeg er alltid nysgjerrig på å teste ut nye kombinasjoner, men alltid med respekt for råvaren.»

Kurset vil foregå på engelsk.

 
 
Richard Nystad.jpg

workshop: SMAK I PLANTEBASERT MAT

Sopp, Umami og fermentering i plantebasert mat. Richard Nystad fra Flowfood holder workshop om smak i plantebasert mat med fokus på sopp, umami smak og fermentering.

Tid: Lørdag 29. juni kl. 11:00
Varighet: 1 t
Oppmøte: Utenfor Bygdeboksen, 5 min før start
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr + billettavg per pers

Foredrag/teori
- Foredrag hvorfor spise mer plantebasert
- Teori om smak og umami
- Teori om fermenting

Teknikker/oppskrifter:
- Kimchi – fermentert kål og tang fra Hitra
- «Pulled» kongeøsterssopp
- Presset østerssopp kotelett m. pankoseaweed og hoisin
- Utvalgt tilbehør utifra sesongens råvarer

Richard er medgründer bak de plantebaserte spiseplassene Hagen og Persilleriet i Trondheim. Han har sammen med konseptene reist over hele Norge og servert sin sunne matfilosofi i form av foredrag, matkurs, smakfulle «matretter» til tusener av mennesker på festivaler som Øya, Vinjerock, Pstereo, Hove, Hafslundmiljøfestival, Grønn Hverdag, Trøndersk Matfestival, og Bondens marked.

Richard har gjort flere konsulentoppdrag for blant annet Rema1000, IKEA, NRKmat, Snål frukt og grønt fra Bunnpris, Hurtigruten, Nofima, SIT, Statoil og NTNU. I 2017 startet han sammen med Food in Action og Norwegian Alagae AS å utvikle fremtidens produkter og som nå er blitt selskapet The Flowfood Company. Flowfood tilbyr fremtidsrettede produkter som ikke er et kompromiss i forhold til økonomi/drivbarhet, jordens miljø eller helse.

 
 
fra+strandbaren_mot+troningen.jpg

Bading i stamp

Finnes det noe bedre enn å ta en god time i badestampen? Under festivalen kan du reservere hele badestampen til deg og vennegjengen i 1 time. Senk skuldrene og nyt utsikten mot havet.

Håndduker følger med, og drikke kan bestilles i strandbaren.

Husk badetøy!

Tid: Fredag 28. juni kl. 12:00, 13:30, 15:00, 16:30
Lørdag 29. juni kl. 12:00, 13:30, 15:00, 16:30
Søndag 30. juni kl. 12:00, 13:30, 15:00, 16:30
Varighet: 1 t
Oppmøte: Strandbaren, 5 min før start
Pris: 1000 kr + billettavg for hel stamp med plass til 8-10 pers