UTSOLGT! Workshop: Tang og tare

UTSOLGT! Workshop: Tang og tare

Havet er fullt av spiselige grønnsaker, og algene venter på at vi skal spise dem! Mange land i Asia har vekster fra sjøen som en naturlig del av maten, og høster store mengder alger hvert år. Norge har Europas største bestander av tang og tare, men det er fortsatt ikke vanlig kost her til lands.

På denne workshopen vil du få mer informasjon om tang og tare, og hvordan du kan bruke det som mat. Du vil få en innføring i de mest matvennlige artene, hvordan du skal høste, oppbevare og bruke de. Du vil også få smaksprøver av tilberedt tare.

Tid: Lørdag 30. juni kl. 16:00 
Varighet: 1 time
Oppmøte: Ved inngangen til festivalområdet, 5 min før start
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr per pers.

Workshopen vil finne sted nede i fjæra.
Alle deltakere får med en PDF med oppskrifter og forklaring av de ulike artene.

Workshopen holdes av Sissel Svenning. Sissel er født og oppvokst på gården Troningen på Stokkøya, og utdannet fiskerikandidat (master of fishery science). Sissel driver produktutvikling med fokus på tang og tare. Store deler av virksomheten består av grunnleggende kompetanseutvikling innen høsting og utnytting av ulike arter. Hun produserer sopp- og taresalt, et aromatisk umamisalt som blant annet leveres til Hurtigruta, syltet remmetang og taresjokolade.