Workshop: Smak i plantebasert mat

Workshop: Smak i plantebasert mat

Sopp, Umami og fermentering i plantebasert mat. Richard Nystad fra Flowfood holder workshop om smak i plantebasert mat med fokus på sopp, umami smak og fermentering.

Tid: Lørdag 29. juni kl. 11:00
Varighet: 1 t
Oppmøte: Utenfor Bygdeboksen, 5 min før start
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr + billettavg per pers

Foredrag/teori

- Foredrag hvorfor spise mer plantebasert
- Teori om smak og umami
- Teori om fermenting

Teknikker/oppskrifter:

- Kimchi – fermentert kål og tang fra Hitra
- «Pulled» kongeøsterssopp 
- Presset østerssopp kotelett m. pankoseaweed og hoisin 
- Utvalgt tilbehør utifra sesongens råvarer

Richard er medgründer bak de plantebaserte spiseplassene Hagen og Persilleriet i Trondheim. Han har sammen med konseptene reist over hele Norge og servert sin sunne matfilosofi i form av foredrag, matkurs, smakfulle «matretter» til tusener av mennesker på festivaler som Øya, Vinjerock, Pstereo, Hove, Hafslundmiljøfestival, Grønn Hverdag, Trøndersk Matfestival, og Bondens marked.

Richard har gjort flere konsulentoppdrag for blant annet Rema1000, IKEA, NRKmat, Snål frukt og grønt fra Bunnpris, Hurtigruten, Nofima, SIT, Statoil og NTNU. I 2017 startet han sammen med Food in Action og Norwegian Alagae AS å utvikle fremtidens produkter og som nå er blitt selskapet The Flowfood Company. Flowfood tilbyr fremtidsrettede produkter som ikke er et kompromiss i forhold til økonomi/drivbarhet, jordens miljø eller helse.