Workshop: Lag gnocchi med en italiener

Workshop: Lag gnocchi med en italiener

Gnocchi er en tradisjonell type pasta som har eksistert siden romersk tid, og kan lages på mange ulike ingredienser, ikke minst poteter. Og poteter har vi mye av i Norge. Årlige produseres over 300 000 tonn!

Mat er ikke bare mat i Italia. Ikke bare er det nærmest en religiøs affære, mattradisjonene i de mange regionene er så varierte at det er til å bli svimmel av.

Bakeren Nicola Meola, opprinnelig fra Puglia, Italia, skal i sommer arbeide hos Stokkøy Bakeri, og under Stokkøya Festival vil han lære oss å lage gnocchi på italiensk vis.

Tid: Lørdag 29. juni kl. 14:00
Varighet: 1 t
Oppmøte: Utenfor matutsalget på Bygdeboksen, 5 min før start
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr + billettavg per pers

«Jeg vokste opp på et sted med en sterk og stolt matkultur. I min region i Italia er middelhavskjøkkenet en del av livet, og vi har alltid tilgang på friske råvarer. Min mor er en fantastisk kokk, og som barn elsket jeg å se på henne når hun laget mat. Mat er min lidenskap, og det å få arbeide med mat hver dag knytter meg til mine røtter. Jeg er alltid nysgjerrig på å teste ut nye kombinasjoner, men alltid med respekt for råvaren.»

Kurset vil foregå på engelsk.