YOGA.jpg

Aktiviteter

 
 

Med hele Stokkøya som lekeplass, byr vi på ulike aktiviteter du kan delta på, på dagtid lørdag 30. juni. Kanskje det frister med en kajakktur, konsert med Erlend Ropstad der Tuba Atlantic ble spilt inn eller starte dagen med yoga?

Se alle aktivitetene du kan delta på under her.

NB! Noen av aktivitetene har veldig få plasser.
PS: Stokkøysafari med konsert med Erlend Ropstad er gratis og krever ikke billett.

 
Kajakk-3-Tom-Gustavsen-3128117-kopi.jpg

Stokkøysafari med kajakk

Opplev Stokkøya fra sjøsiden! Å ferdes med kajakk gir deg en helt særegen opplevelse av nærhet til naturen. Stokkøya har et rikt plante- og dyreliv, og i heldige øyeblikk kan du oppleve skrikende havørner som svever over deg.

Turmålet vil defineres av vær og vind, og heldigvis er mulighetene mange. Turen varer i ca 3 timer.

Praktisk info:
-       Det vil ikke bli lånt ut våt/tørrdrakter.
-       Kle deg etter vær og vind. Vannet er forholdsvis kaldt, ull- og vindklær anbefales.
-       Ta også med deg vannflaske.
-       For å delta på turen bør du ha vært i kajakk tidligere.
-       Alle deltakere må stille edru.

Inkludert i turen:
-       Erfaren og lokalkjent guide
-       Kajakk
-       Padleårer
-       Redningsvest

NB! Det er en begrensning på 10 pers. 8 stk enmannskajakker og 1 stk dobbelkajakk.

Guide er lokalkjente Tormod Gjersvold
55 år og rektor ved Åfjord Kulturskole. Kajakkentusiast og godkjent aktivitetsleder i Norsk Padleforbund. Har holdt nybegynnerkurs og gitt guidede turer på Stokkøya med ujevne mellomrom siden han flyttet til Stokkøya for 8 år siden.

Lørdag 30. juni kl. 11.00-14.00
Oppmøte: Resepsjonen Sjøsenteret kl. 10.45

Maks 10 pers.
Pris: 500 kr per pers

Kjøp billetter her

Foto: Tom Gustavsen/Trøndelag Reiseliv

Smørrebrød_Maria Eklind.jpg

Langbord: Dansk Smørrebrød

Lørdag inviterer vi til dansk smørrebrødsbord!

Smørrebrød er en ekte dansk klassiker som gjerne kalles Danmarks nasjonalrett. Smørrebrødets opprinnelse skyldes behovet for å spise utenfor hjemme og oppsto allerede i oldtiden da hyrder, åkerdyrkere og jegere midt på dagen kunne være langt vekk boplassen.

Siden  mange er ganske langt fra sine respektive boplasser under festivalen, byr vi på ekte smørrebrødsklassikere, laget av en vaskekte danske. Vi nevner «Dyrlegens nattmat», sild og leverpostei.

Lørdag 30. juni kl. 13:30
Oppmøte: Festivalområdet
Maks 100 pers.
Pris: 250 kr per pers (4 smørrebrød)

Kjøp billetter her

IMG_3089.JPG

Workshop: Zero Waste

Zero Waste-bevegelsen har vokst seg stor de siste årene. Flere og flere ønsker å leve et liv med mindre plastikk og annet avfall, men hvordan gjør man det egentlig? Og hvor vanskelig er det? Må man gjøre alt på en gang, eller kan man starte i det små og fortsatt gjøre en forskjell for planeten?

På denne workshopen vil du få et innsyn i plastproblematikken, og enkle tips for å gå inn i en hverdag med bærekraftige vaner. Du vil også få lære hvordan du enkelt kan lage hverdagslige artikler og produkter selv.

Workshopen avsluttes med en felles opprydning i nærområdet.

Alle deltagere får en PDF med oppskrifter, zerowaste-handlerute i Trondheim og tips for å minske plastbruken.

Workshopen holdes av Ane Aspén og Maria Gaasø.

Ane Aspén, 31 år. Jobber som fotograf og grafisk designer. Etter å ha blitt mer og mer bevisst på alt søppelet vi produserer har Ane gått over til en mer og mer zero waste livsstil. Sammen med Maria Gaasø er hun i styringsgruppen til nyetablerte Clean Shores Trondheim som er med i dugnaden om å fjerne maritimt søppel langs strendene i Trondheim.

Maria Gaasø, 25 år gammel, går master i Marin kystutvikling på NTNU, og har Bachelor i Biologi og Materialteknologi. Er oppvokst på Frøya, og er glad i natur og miljø. Havet har alltid vært hennes favorittsted, og det kommer dermed naturlig å ville beskytte det mot forsøpling og forurensning.

Lørdag 30. juni kl. 11.00-12.00
Oppmøte: Kommer snart

Maks 20 pers.
Pris: 150 kr per pers

Kjøp billetter her

Stokkøya.jpg

Yoga

Start dagen med yoga! På lørdag tilbyr vi 2 ulike yogatimer, i naturskjønne omgivelser.

Yoga: Bli din egen kriger

Sterk, smidig, stolt eller ydmyk kriger? På denne timen får du hilse på alle de kjente krigerposisjonene. Bli med på en tøff, men samtidig myk reise, hvor du selv finner den type kriger i deg som tar deg fram til dine mål.

Lørdag 30. juni kl. 13.00-13.45
Oppmøte: Resepsjonen Sjøsenteret

Maks 20 pers.
Pris: 100 kr per pers.
Ha med egen matte.

Utsolgt: Yoga: Flow

En yogaklasse med deilig flyt i pust og bevegelse! Fleksibel til naturen, ingenting her i livet er konstant. Bli med å flyt i dine energier.

Lørdag 30. juni kl. 11.00-11.45
Oppmøte: Resepsjonen Sjøsenteret
Maks 20 pers.
Pris: 100 kr per pers.

Ha med egen matte.

Instruktør er Cecilie K. Sundet som har over 20 års erfaring innen treningsbransjen. Til daglig jobber hun som gruppekoordinator og instruktør ved 3T Rosten i Trondheim. Hun har sin yoga-utdannelse gjennom Global Yoga Sverige.

Cecilie sitt syn på yoga:
Yoga er en unik måte å bli kjent med egen kropp. Det er der du bor. Mine yoga-klasser er bygd opp rundt ett tema hvor både styrke og bevegelighet blir utfordret. Pusten forankrer oss i nuet som hjelper oss til å holde fokus inn i egen kropp. Yoga passer for alle uansett alder og form ❤

Kjøp billetter her

presse_ropstad_17.jpg

Stokkøysafari: konsert med Erlend Ropstad

Stokkøya er godt kjent for sitt vakre landskap, og det fort gjort å havne i en «WOW»-situasjon, uansett hvor på øya du befinner deg. Nå kan du bli bedre kjent med øya sin vakre natur og omgivelser! Vår lokalkjente guide Gøril Dønheim-Nilsen, vil geleide deg fra Sjøsenteret til Nessa (der kortfilmen Tuba Atlantic ble spilt inn) for å overvære en solo-konsert med Erlend Ropstad ytterst i havgapet.

Turen er ca 2 km lang per vei i fint turterreng, og er perfekt for deg som vil se mer av Stokkøya, få litt ekstra frisk luft i lungene og selvfølgelig se konserten med Erlend Ropstad. Dette er en enkel tur som passer de aller fleste.

Erlend Ropstad

Erlend Ropstad er en av landets mest kritikerroste artister, med en rekke Spellemann-nominasjoner og anmeldelser som utelukkende ligger på femmere og seksere for både plate og live. På Stokkøya Festival gjør Ropstad en eksklusiv solo-konsert ute i havgapet, på stedet kortfilmen Tuba Atlantic ble spilt inn.

Dette blir en konsert du garantert ikke vil gå glipp av!

Lørdag 30. juni kl. 12.00-14.00
Oppmøte: Resepsjonen Sjøsenteret

Maks 100 pers.
Pris: Gratis. 
God plass til alle, reservasjon ikke nødvendig.

2013-04-07 16.02.25.jpg

UTSOLGT: Workshop: Tang og Tare

Havet er fullt av spiselige grønnsaker, og algene venter på at vi skal spise dem! Mange land i Asia har vekster fra sjøen som en naturlig del av maten, og høster store mengder alger hvert år. Norge har Europas største bestander av tang og tare, men det er fortsatt ikke vanlig kost her til lands.

På denne workshopen vil du få mer informasjon om tang og tare, og hvordan du kan bruke det som mat. Du vil få en innføring i de mest matvennlige artene, hvordan du skal høste, oppbevare og bruke de. Du vil også få smaksprøver av tilberedt tare.

Workshopen vil finne sted nede i fjæra.

Alle deltakere får med en PDF med oppskrifter og forklaring av de ulike artene.

Workshopen holdes av Sissel Svenning.

Sissel Svenning er født og oppvokst på gården Troningen på Stokkøya, og utdannet fiskerikandidat (master of fishery science). Sissel driver produktutvikling med fokus på tang og tare. Store deler av virksomheten består av grunnleggende kompetanseutvikling innen høsting og utnytting av ulike arter. Hun produserer sopp- og taresalt, et aromatisk umamisalt som blant annet leveres til Hurtigruta, syltet remmetang og taresjokolade.

Lørdag 30. juni kl. 12.00-13.00
Oppmøte: Kommer snart
Maks 20 pers.
Pris: 150 kr per pers.

Kjøp billetter her

til web.jpg

UTSOLGT: Øl og Ostesmaking med Fest i Kjeften

Thomas Digervold er utdannet ølsommelier ved Beverage Academy Norway og har jobbet med drikkevarer de siste 15 årene i Bergen, Oslo og Tromsø, på plasser som Apollon Platebar, Kulturhuset Oslo og Store Norske Fiskecompani. Han holder utsolgte smakinger landet rundt under konseptnavnet Fest i Kjeften.

Fest i Kjeften har som prinsipp å fokusere på kvalitet over kvantitet og troen på at godt norsk håndtverk gir gode produkter og unike smaker, dette brenner vi for å vise frem!

Thomas kommer til Stokkøya Festival for å gi oss et innblikk i hvordan man smaker på øl og har satt sammen noen knallgode kombinasjoner med lokale råvarer bare for oss. På øl- og ostesmakingen får du nye og spennende smaksopplevelser, snodige historier og litt fakta. Det kreves ingen forkunnskap, bare nysgjerrighet. Det blir uformelt og lærerikt!

Lørdag 30. juni kl. 14.30-16.00
Oppmøte: Bygdeboksen

Maks 40 pers.
Pris: 350 kr per pers.

Kjøp billetter her